Vi har inga valpar just nu.

*Vi förbehåller oss rätten att välja vilka familjer våra valpar kommer till.

Ev.halvfodervärd sökes till 4 årig tik

Ev.halvfodervärd(köpeavtal m.bibehållen avelsrätt) sökes till Lappforsens Qandy

Pga.osämja i flocken här hemma.

Hon ska vara i ett hem utan andra djur och utan barn,någon med mycket tålamod och kärlek,någon som gillar att träna,bor i hus(hon skäller när hon vaktar).

Qandy är världens kärleksfullaste tjej när man har vunnit hennes förtroende då gör hon allt för en.Det är mycket motor och fart i henne,hon tycker inte om andra hundar,hon bryr sig inte om dom när man är ute och går så länge dom inte kommer för nära henne.Hon gillar att spåra och hänga med på det mesta.Ni ska helst inte bo mer än 10 mil bort och vara intresserade av att hålla kontakten och vara beredda på att behöva lämna henne för parning och sedan för valpning,om detta låter intressant så skicka mig ett mail på lappforsens@gmail.com och berätta om er själva och vad ni kan erbjuda vår lilla tjej.Hon kommer att stanna här tills vi har fått tag i det ultimata hemmet.

Lappforsens Qandy
F:20170116
SE15398/2017
HD B ED UA Ögon UA-20
PRA/Prcd her.fri/clear
Pompes her.fri/clear
E:Maijuntuvan Piiros U: Lappforsens Kira

Köpeavtal med bibehållen avelsrätt
Köpeavtal med bibehållen avelsrätt innebär att köparen betalar 50 % av hundens pris kontant och att resterande 50 % erläggs genom att uppfödaren behåller avelsrätten, det vill säga rätten till en valpkull (om minst en valp som uppnår fem veckors ålder) för en tik eller tre valpkullar (om minst en valp som uppnår fem veckors ålder per kull) för en hanhund.

Enligt köpeavtal med bibehållen avelsrätt gäller avelsrätten för såväl tik som hane till dess att hunden fyllt fem år. Har avelsrätten inte utnyttjats dessförinnan förfaller den utan rätt för överlåtaren att få någon ersättning.

Vid köp med bibehållen avelsrätt är det viktigt med ett gott samarbete och en bra relation mellan uppfödare och köpare. Det är därför angeläget att båda parter noga läst igenom avtalets villkor, såväl framsida som baksida, och att båda har en realistisk uppfattning om vilka förväntningar man kan ha på varandra.